Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Наѓигман - Тата
23,41 км / ↓ 115 м / ↑ 115 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа ја започнуваме во Католичката црква во Навигман, „Сзен Михали“. Пешачиме по земјоделска патека која е заштитена со ленти од шума и веќе некое време се наоѓаме на пат кога поминуваме низ автопат по надвозник, непосредно пред Мокса. Набргу потоа, дојдовме до Мокса, единственото место на трасата. Таму ги наоѓаме селскиот музеј и католичката црква изградени во 1700 година во центарот. Продолжуваме со местата за товарење кон сценскиот град Тата и доаѓаме до тивкото езеро Азони. На сцената, на локацијата Тата, поминуваме покрај Римокатоличката црква, замокот Естерхази и стариот замок на патот до центарот на градот. Нашата рута завршува во центарот на градот на плоштадот Оршагигиелс со октагонална камбана покриена со дрвени плочки. Исто така, има доволен избор на ресторани и опции за сместување во Тата, така што наскоро ќе најдеме нешто соодветно.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,41 км
Разлика во надморска височина: 24 м
Највисока точка: 155 м
Најниска точка: 121 м
Вкупно искачување: 115 м
Вкупно потекло: 115 м