Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кисбер - Нагигман
20,60 км / ↓ 180 м / ↑ 132 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По исклучок, оваа етапа нè води повторно на север, но по толку долго пешачење патеката не може секогаш да води директно кон дестинацијата. Патеката денес е исто така малку ридска отколку на некои од претходните фази. Откако започна во Римокатоличката црква Нагиболдогасонија во Кисбер, следното место се вика „Ете“. Ете е град за лозарство со над 100 познати винарски визби, но сè уште е рано на сцената за дегустација. Ете има многу убава реформирана црква и многу убава колекција на локални симболи. Патеката продолжува до Маккушта. Таму наоѓаме имот што некогаш му припаѓал на семејството Естерхази. Денес овој комплекс припаѓа на италијанското семејство Меноси, кое постепено го реновира и обновува имотот. Нежното обновување ги зема предвид преостанатите вредности и им овозможува на коњскиот коњ, кој беше светски познат во 1900-тите, повторно да цвета. Сценската дестинација Навигман е светски познат термален град. Одмараме пред градското собрание покрај фонтаната на аџиите. Градот нуди сместување, ресторани и атракции.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,60 км
Разлика во надморска височина: 61 м
Највисока точка: 186 м
Најниска точка: 125 м
Вкупно искачување: 132 м
Вкупно потекло: 180 м