Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Халбтурн - УНГАРИЈА - Јаносоморија
19,24 км / ↓ 70 м / ↑ 60 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Ако не ја напуштивме Австрија на претходната сцена, денес конечно ќе стигнеме до следната земја на патот кон Ерусалим: УНГАРИ!

 

Границата доаѓа околу 4 км по Халбтурн. Како што споменавме, постои едно мало село со ресторан, простории за спиење и црква веднаш по граничниот премин. Таму е убаво и тивко, навистина може да се каже дека Унгарија ги пречекува аџиите во Ерусалим на пријателски начин, уште од првиот чекор.

 

Имајќи го ова на ум: Ултреја на пат кон Будимпешта! Денес крајот на сцената е во Јаносоморија, па на германски Санкт Јохан, така што повторно се чувствуваме како дома. ;-) Постојат цркви, ресторани, продавници, банкомати и простории за спиење во овој мал град.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,24 км
Разлика во надморска височина: 15 м
Највисока точка: 129 м
Најниска точка: 114 м
Вкупно искачување: 60 м
Вкупно потекло: 70 м