Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Öер - Панонхалма
28,64 км / ↓ 343 м / ↑ 483 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес ја започнуваме сцената со истиот придружник кој не донесе во öер на претходната сцена, поточно реката Раба. Го следиме на браната, што треба да го задржи на неговиот планиран пат. Подоцна доаѓаме до една ливада каде ќе наидеме на посебен свет на птици, а потоа ќе дојдеме до задната вода на Маркалер. Кога ќе ја напуштиме оваа река, ќе го следиме главниот пат некое време, кој не води во планините на живописните планини Сокоро. После тоа повторно го напуштаме овој главен пат и поминуваме спомен камен на гребенот кој потсетува на борбата за слобода на Ракоци. Подоцна, дојдовме до точка за гледање на камења што се враќа во времето на Наполеон. Францускиот артилериски центар за контрола на огнот беше поставен тука за време на битката во Кисберија. На пешачењето покрај овој планински гребен, ги минуваме и викенд-куќите на úоројабарат, доаѓаме до кула за гледање што нуди прекрасен поглед, а кулата за пренос исто така најде соодветно место горе за да си ја заврши својата работа. Назад на рамнината, ќе пешачиме од fromcs покрај патот што нè води до сцената. Нашата патека завршува таму кај Римокатоличката црква «Gyümölcsoltó Boldogasszony». Панонхалма е туристички атрактивен и затоа популарен град и затоа има широк спектар на опции за храна и сместување. Истоимениот манастир Бенедиктин, Мартинсберг Архаби, кој е светско наследство на УНЕСКО од 1996 година, се издига на локалниот Мартинсберг! Повеќе за ова на почетокот на следната фаза.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,64 км
Разлика во надморска височина: 216 м
Највисока точка: 322 м
Најниска точка: 106 м
Вкупно искачување: 483 м
Вкупно потекло: 343 м