Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Релиегос - Сахаган
30,45 км / ↓ 159 м / ↑ 170 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Стигнавме во Мезета, шпанско плато претежно без дрвја (а со тоа и без сенка) на околу 800 метри надморска височина, малку ридско, со бескрајни, прави патеки претежно на исток. Овде главно се одгледува жито. Теренот е обично зелен во пролет, а потоа златно-кафеав како што зрее зрното, а по бербата на житото наидуваме на стрништа, кои подоцна се изораат. Нема да наидеме на некои големи градови во Месета, но малите градови на патот обично имаат сместување со пигер. Во лето, тука може да се загрее, затоа резервите на пијалоци се задолжителни. Ел Бурго Ранеро има делумно зачувано средновековно градско утврдување. Местото го напуштаме низ градската порта «Арко де Консептион», дел од ова поранешно утврдување. Берчианос Дел Реал Камино во своето име посочува дека ова место некогаш (за разлика од јужната рута) било означено како Камино Реал (Кралски пат), т.е пат од прв ред. Локацијата на сцената Сахаган е позната по познатата битка во Карло Велики против Маврите Агиоландос западно од Цеа во 778. година. Двете цркви Сан Лоренцо и Сан Тирсо се познати меѓу познавачите по „стилот Мудечар“ од 13 век.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Релиегос - Лагуна де Кострамиillaас - Ел Бурго Ранеро - Валехо де ла Виња - Симајо - Кампери Фрејдс - Берчианос Дел Реал Камино - Гранја де Сан Естебан - Ермита де Нуестра Сењора де Пералес - Фуенте Дел Тамбрин - Лагуна де - Валдеморгате - Рио Сеа - Сахаган


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,45 км
Разлика во надморска височина: 82 м
Највисока точка: 881 м
Најниска точка: 799 м
Вкупно искачување: 170 м
Вкупно потекло: 159 м