Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Пуенте ла Реина - Памплона
27,3 км / ↓ 440 м / ↑ 544 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На оваа сцена кон Памплона, кратко по Обанос, имаме многу посебно духовно место на патот кон Ерусалим. Стигнуваме до легендарната, октогонална капела Темплари „Nuestra Señore de Eunate“. Во далечината можеме да го видиме гребенот „Алто дел Пердон“ и како што се приближуваме гледаме фарма на ветер на неа. Со преминувањето на овој рид, главната пречка на денот заврши. Нè наградува со прекрасен поглед. По овој рид, предградијата и индустриските постројки почнуваат да објавуваат дека се приближуваме кон Памплона, главниот град на регионот Навара. Кога ќе ја поминеме страницата на Универзитетот во Навара, стоиме близу до градот и влегуваме во него на југо-запад преку тврдината «Ла Сиудадела». Нашата сцена завршува на Плаза дел Кастиloо.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Пуенте ла Реина - Обанос - Мурузабал - Утерга - Алто дел Пердон - Зарикиег - Гендулаин - Санта Јусти - градоначалник на Зизур - Цизур Менор - градоначалник на колегиум Ста Клара - Инквинаса - Рио Елорц - Рио Садар - Универсидад де Навара - Нуестра Сероо Дел Амра Ла Сиудадела - Памплона


Слики

Податоци и факти

Растојание: 27,3 км
Разлика во надморска височина: 430 м
Највисока точка: 775 м
Најниска точка: 345 м
Вкупно искачување: 544 м
Вкупно потекло: 440 м