Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Памплона - Зубири
20,49 км / ↓ 415 м / ↑ 495 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Почетокот на оваа етапа надвор од Памплона е најимпресивниот дел од оваа фаза. Од историскиот центар на градот, ја напуштаме Памплона преку двојната порта „Франсија“ и одиме на краток момент во подножјето на импозантниот градски wallид. Потоа ја преминуваме Рио Арга преку добро сочуван заоблен мост. Рио Арга е наш придружник денес, бидејќи оваа река најмногу ја следиме кон Пиринеите. Меѓутоа, во оваа фаза сè уште не сме соочени со поголеми градиенти - затоа напредуваме брзо, покрај Рио Арга, а понекогаш и по главниот пат. Во текот на оваа фаза, по предградијата Бурлада и Вилава / Атарабија, преминуваме само неколку мали, баскиски села, подвижни по изглед и претежно со скоро неизговорливи имиња. Не чека Refugio на сцената каде се наоѓа Зубири, овој премногу аскетски, но секако добредојден.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Памплона - Бурлада - Вилава / Атарабија - Арлета - Забалдика - Ироц - Зуриаин - Акерета - Ларасоаина - Ескироц - Иlarарац - Рио Арга - Зубири


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,49 км
Разлика во надморска височина: 161 м
Највисока точка: 576 м
Најниска точка: 415 м
Вкупно искачување: 495 м
Вкупно потекло: 415 м