Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Палас де Реи - Портомарин
24,51 км / ↓ 541 м / ↑ 256 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

На околу 725 метри надморска височина, на овој скок од Finisterra ја достигнуваме највисоката точка, а тоа во областа Вентас де Нарон. Тогаш е пријатно лесно по удолницата повторно до сценскиот град Портомарин. Покрај дабовите шуми, денес ќе поминеме и низ шуми со еукалиптус со нивниот типичен вкус. Првичната локација на сценската дестинација Портомарин сега исчезна во резервоар. Радува фактот што некои од средновековните градби се обновени на новата локација, вклучувајќи ја и утврдената црква Сан Хуан (12 век) со својата импресивна кула.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Палас де Реи - А Бреа - А Мамурија - Лестедо - Портос - Лигонде - О Ламеирос де Абаиксо - А Пребиса - Вентас де Нарон - О болница да Круз - Гонзар - Ос Кампос - Токсибо - Проело - Портомарин


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,51 км
Разлика во надморска височина: 386 м
Највисока точка: 728 м
Најниска точка: 342 м
Вкупно искачување: 256 м
Вкупно потекло: 541 м