Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Олвеироа - Негреира
33,30 км / ↓ 577 м / ↑ 465 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Го оставивме Атлантикот зад нас и денес пешачиме југо-исток во малку ридски терен над пошумените ридови и рамнините низ земјоделските зони, кои, сепак, се прекинати со шуми. Додека Олвеироа е југозападно од „Ембалсе де Фервенца“, сценскиот град Негреира е на источниот крај на помалата „Ембалзе де Барие де ла Маза“. Во вториот дел од етапата ќе пешачиме над Монтес Да Пена пред патеката да не одведе до домаќинот.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Олвеироа - А Понте Олвеира - Молон - Корзон - Кампелос - Абелеироас - Портелињас - Лаго - Вилар До Кастро - Гуеима - Бо Хесас - Санта Мариња - Ас Мароњас - О Корнадо - Виласерио - Портокамињо - Пјаксе - А Пена - Рапоте Камато - Алтамира Реал - Зас - Негреира / Хостал


Слики

Пазо де Котон во Негреира (Фотографија на Xelo2004, CC BY-SA 3.0) Пазо де Котон во Негреира (Фотографија на Xelo2004, CC BY-SA 3.0)

Податоци и факти

Растојание: 33,30 км
Разлика во надморска височина: 309 м
Највисока точка: 476 м
Најниска точка: 167 м
Вкупно искачување: 465 м
Вкупно потекло: 577 м