Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Логроњо - Лос Аркос
26,52 км / ↓ 404 м / ↑ 475 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Со оваа фаза започнавме за последен пат во регионот Риоха, бидејќи наскоро по напуштањето на Логрошо, дојдовме во регионот Навара - се менуваме од еден добро познат регион за лозарство во друг. Навара живее и од одгледување жито и грозје. И денес ќе постигнеме добар напредок во малку ридскиот терен по долги, прави патеки. Виана е првиот град во Навара на нашиот пат и ја носи историската титула „Muy Noble y Leal Ciudad de Viana Cabeza del Principado de Navarra“ (многу благороден и верен град Виана ...). Во Торес дел Рио се среќаваме со Иглесија дел Санто Сепулкро со осмоаголен план. Веднаш потоа следи Сансол, чие име е поедноставување на името на маченикот Сан Зоило од Кордоба. Манастирот Сан Зоило де Карион де лос Кондес (каде застанавме пред неколку дена) порано имаше „собирно место“ во Сансол. Најважната атракција на сцената во Лос Аркос е парохиската црква Санта Марија, базирана на романескна црква од 12 век.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Логроњо - Виана - Коррал де Корнава - Абејера де Гануза - Коррал де ла Балса - Ермита Дел Појо - Торес Дел Рио - Рио Линарес - Сансол - Ермита де Сан Педро - Рио де Сан Педро - Рио де Валсека - Лос Аркос


Слики

Податоци и факти

Растојание: 26,52 км
Разлика во надморска височина: 209 м
Највисока точка: 575 м
Најниска точка: 366 м
Вкупно искачување: 475 м
Вкупно потекло: 404 м