Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Фромиста - Кастројериз
24,88 км / ↓ 262 м / ↑ 290 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Започнуваме со наша патека во баражите на Канал де Кастилја, канал кој се користи за наводнување. Додека овде сè уште можеме да видиме многу камени блокови и порти на прицврстувачите, следните неколку километри ги обликуваат трска, патки и други водни птици, пријатна промена од честопати неизбежните патеки покрај патиштата. Во Боадила Дел Камино во близина на црквата има „готска дворна колона“ украсена со раковини, која служела како пилуларија во средниот век Д-р Етапенорт Кастројериз не е видлив долго време кога се приближува од запад, бидејќи е на источното крило на гребенот. Сепак, од таму имаме широк преглед на првите километри од следната фаза. Кастројериз е познат по готските урнатини на планината Црна табела. Црквата Нуестра Сенора дел Манзано е национален споменик и ја чува познатата статуа на Мадона од 13 век „Санта Марија д Алмакан“.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Фромиста - Канал де Кастилја - Боадила Дел Камино - Итеро де ла Вега - Пуенте да Лос Мататос - Фуенте Дел Пјојо - Рио Одра У Одрила - Кастројериз


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,88 км
Разлика во надморска височина: 150 м
Највисока точка: 913 м
Најниска точка: 763 м
Вкупно искачување: 290 м
Вкупно потекло: 262 м