Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Витов - СЛОВАКИЈА - Зуберец
20,10 км / ↓ 601 м / ↑ 525 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Уште еднаш благодарност до пријателите на тимот JERUSALEM WAY во Полска. Одлична рута со повеќе од 1000 километри од Балтичкото Море до словачката граница. Одлично!

Сега со нетрпение ја очекуваме рутата низ Словачка! Ова е многу интересно и н takes носи до срцето на Словачка. Вреди да се види и исто така да се бара (неколку метри во височина се пред нас на пат кон Ерусалим ...).

Многу радост и Божји благослов за сите верници!

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


 

Забелешка: Краток опис на трасата и совети за сместување се уште се во развој. Топол поздрав од Словачка!


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,10 км
Разлика во надморска височина: 369 м
Највисока точка: 1126 м
Најниска точка: 757 м
Вкупно искачување: 525 м
Вкупно потекло: 601 м