Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ја прикажете целата траса СЛОВАКИЈА
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)

 

Словачка

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ СЛОВАКИЈА е 322 км и веќе е обележано низ! GPS е исто така подготвен и достапен на барање. Фазите ќе бидат ставени на Интернет во 2021 година. На дното на страницата е нацрт на фазите.

 

Kонтакт

 

Информации за моменталниот статус на трасата и GPS, фотографии, извештаи за патувања / блогови од аџии на Ерусалимскиот пат, видете на Словачка страница на Фејсбук

Ако имате какви било прашања во врска со патот до Ерусалим или ако сакате да помогнете во тимот од Полска, контактирајте Мартин Ic (Претставник Ерусалим Пат Словачка).

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Словачка

mail: SKjerusalemway@gmail.com

Веб страна: www.jerusalemway.sk


 

ОД ТУКА СТРАНИЦАТА СЕ уште СЕ ПОД ГРАДА
СТРАНИЦАТА Е ПОД ГРАДЕЕ

Внатрешна белешка за словачкиот тим: Ве молиме, внесете ги сите општи информации што се важни за Словачка тука. На пример, позадинска информација за Ерусалимскиот пат во Словачка, како настанала, членовите на тимот, пропусницата за аџилак, други информации, итн. Доколку е потребно, тука можеме да создадеме под-страници / подмени во секое време. Тогаш би имало уште повеќе простор за навестувања и информации. Деталите за патеката и трасата потоа се внесуваат за соодветната фаза.


Следната фаза на примерок, вклучувајќи GPS од маршрутата СЛОВАКИЈА / страница, е во фаза на изградба: