Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ватвил - Урнош
20,57 км / ↓ 658 м / ↑ 890 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната сцена ни нуди низа искачувања и спуштања, иако всушност само првиот километар од железничката станица Ватвил е рамен. Дури и ако патеките се добро развиени и обележани, сепак треба да бидеме подготвени за планинска сцена. На денешната сцена се менуваме помеѓу Туфи и Шонегрунд од кантонот Сент Гален во полукантонот Апензел Аусерходен, но ќе се вратиме во кантонот Сент Гален пред да ја напуштиме Швајцарија. Дури и денес сме во една убава и затоа популарна област за пешачење. Од некои височини имате поглед до езерото Констанца, така што ние сме сè поблизу до младата Рајна, која овде во источна Швајцарија делумно ја формира границата со Кнежеството Лихтенштајн и австрискиот Ворарлберг. Кога ја напуштивме Швајцарија со француски јазик, се префрливме на германскиот јазик на Европа и рековме дека во голема мерка сме соочени со дијалекти. Веќе можеме да најдеме пример за звучен дијалект во Тогенбург, а луѓето од Апензел ја зголемуваат вредноста на искуството за 1-2 нивоа. Локацијата на сцената Урнаш се наоѓа на истоимениот поток. Ајде да уживаме во шарени дрвени куќи што вреди да се видат, тука од 17 и 18 век.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,57 км
Разлика во надморска височина: 520 м
Највисока точка: 1.133 м
Најниска точка: 613 м
Вкупно искачување: 890 м
Вкупно потекло: 658 м