Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Стенс - фонтана
22,20 км / ↓ 768 м / ↑ 749 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа ја пешачиме по патеките на 3-те оригинални кантони кои ја основаа Швајцарската конфедерација во август 1291 година. Ние пешачиме по најдолгиот дел од трасата во Унтервалден, сега наречен Нидвалден, до Волиген малку пред Треиб. Потоа пешачиме скоро еден километар во кантонот Ури до пристаништето и кога повторно ќе го напуштиме бродот по 10-минутно преминување на сцената, локацијата Брунен, веќе влегуваме во кантонот Швиц. Оваа фаза бара, но нè наградува со уникатни погледи на различните краци на езерото Луцерн и околните Алпи. Стрмните брегови во последниот дел од сцената нè присилуваат, на стрмни искачувања и спуштања. Патеката е исто така наречена "Waldstättenweg" или "Nidwaldenweg". Искачувањето од Рутен до Шенек пред Еметн е испотено, а спуштањето зад Еметт до Трајб е исто така стрмно, бара добра обувка и се препорачува само за искусни планинари со глава за висина, особено во дождливото време. Сепак, постојат варијанти и за искачување и за спуштање, и, конечно, има и закажан брод од Бекенерид до Брунен. Сепак, пропуштивте делови од прекрасните погледи на езерото Луцерн, Брунен, Швиз и двете Мајтани, па така дел од следната фаза.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 22,20 км
Разлика во надморска височина: 376 м
Највисока точка: 807 м
Најниска точка: 431 м
Вкупно искачување: 749 м
Вкупно потекло: 768 м