Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ромонт - Фрибург
28,78 км / ↓ 610 м / ↑ 458 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната етапа во кантонот Фрибург нè води низ претежно земјоделски области, а исто така, горе-долу го следи малиот поток „Ла Глон“, со кој ќе се сретнеме неколку пати во текот на етапата, неодамна непосредно пред Фрибург, како малку пораснат поток пред устата Глон во Сан. По спуштањето од Ромонт ја поминуваме опатијата «Ла Фил Диекс», која се наоѓа директно на аџилак. Ако им се препознаеме на сестрите како аџии на Ерусалимскиот пат, можеби ќе бидеме поканети во кафуле, дури и ако сме се вратиле од појадокот. Наскоро по опатијата, за прв пат ќе се сретнеме со Глон, тука е уште една мака. Набргу потоа преминуваме низ котлина, веќе дело на младиот Глон. Некогаш во Посат имало манастир. Денес „Ресторанот де ла Кроа-д-Ор“ стои на wallsидовите на темелите на манастирот, а само блиската капела потсетува на праисторијата. По преминувањето на шумата, минуваме покрај крајот на пистата на мало аеродромче, ве молиме наведете ја главата кога летаат и слетуваат авиони. Продолжува преку Ecuvillens и Posieux. Подоцна, во Институтот Агрикол во Гранџенв, вреди краткото заобиколување до Цистерциската опатија во Хаутерив (варијанта А). Сега прво пешачиме малку по полињата и низ шумите пред да не чека последен деликатес на почетокот на агломерацијата на Фрибург, имено капелата Саинт Аполине, која за прв пат беше спомената во 1147 година. Ова е исто така можност да се збогуваме со Глон. Преку неколку предградија, тогаш стигнуваме до Фрибург со својата величествена катедрала.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,78 км
Разлика во надморска височина: 213 м
Највисока точка: 782 м
Најниска точка: 569 м
Вкупно искачување: 458 м
Вкупно потекло: 610 м