Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Раперсвил - Ватвил
27,05 км / ↓ 539 м / ↑ 746 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната етапа нè води кон исток и сеуште е релативно рамна во првиот дел во езерскиот кварт Сент Гален, потоа почнува да се искачува во вториот дел и нè води до преминот Лаад, кој достигнува кулминација во Хајд. Оттаму, се спуштајте на сценската локација Ватвил во долината Сент Гален «Тогенбург» на горниот тек на Тур. Прекрасниот пејзаж, погледот кон планините и Оберси и подоцна во куќите во Тогенбург ја прават оваа патека рај за пешачење и ќе остане во нашите сеќавања.

 

ОВДЕ ДА СЕ преземете ГПС рутата на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 27,05 км
Разлика во надморска височина: 580 м
Највисока точка: 988 м
Најниска точка: 408 м
Вкупно искачување: 746 м
Вкупно потекло: 539 м