Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лозана - Мудон
28,27 км / ↓ 617 м / ↑ 608 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Маршот од катедралата Нотр Дам во Лозана е потивок и поспокоен од пристигнувањето. Одиме по угорница по улиците со мал сообраќај и пешачки патеки кон гледиштето „Ле Сигнал“. Оттаму продолжуваме низ неколку предградија на Лозана до кулминативната точка на денешната етапа кај Шале а Гобет (малку северно од патеката). Можеме да се почестиме со втор појадок во Шале Гобет. Овде не сме само во кулминативната точка на денешната етапа, туку и на европскиот слив помеѓу Рајна и Рона. Значи, судбината може да удри силно за пријателите од капките дожд, некои доаѓаат во Северното Море, други на Средоземното море. Во слегувањето доаѓаме во Епалингес, каде можеме повторно да јадеме. Потоа го преминуваме Бресоне и се справуваме со стрмно искачување по планинскиот венец. Поминуваме покрај убавата капела „La Cure“, која монасите ја вградија во клисурата во 1438 година. Стигнуваме до сртот кај Превејерес. Пешачиме по гребенот во правец на Вухеренс и уживаме во глетката не само на Фрибург Молесон, туку и на Алпите на Вод и, ако погледот е јасен, дури и на Алпите Савој. На Бресонанс доаѓаме до «La Broye», која ја следиме на сцената Мудон. Брое ги насочува врнежите од оваа област преку Аар и Рајна во Северното Море. Од тука преку Централна и Источна Швајцарија до Арлберг во Австрија, сега ќе останеме во сливното подрачје на Рајна. На сцената Мудон, вреди да се посети добро сочуваната базилика.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,27 км
Разлика во надморска височина: 381 м
Највисока точка: 893 м
Најниска точка: 512 м
Вкупно искачување: 608 м
Вкупно потекло: 617 м