Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Фрибург - Шварценбург
20,17 км / ↓ 382 м / ↑ 545 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Од железничката станица одиме низ стариот град, повторно ја минуваме катедралата и потоа се спуштаме до мостот Берн над Саан. Овој мост некогаш беше единствената врска од Фрибург на исток. На другиот брег на Саан, повторно стрмно се искачуваме по стариот wallид на градот до областа Уебевил. Патеката преку Таферс до Свети Антони е тогаш многу рамна и води покрај многу капели и крстосници. Искачувањето до Свети Антони се одвива по патека врежана во песочник. Откако на врвот, имаме убав поглед од Католичката црква назад кон Таферс, што е да се каже на начинот на кој дојдовме. Stayе останеме на оваа висина додека Хајтенрид. Кон крајот на етапата го напуштаме двојазичниот кантон Фрибург и доаѓаме во кантонот Берн преминувајќи го Сенсeграбен. Притоа, ние не само што ја преминуваме кантоналната граница, туку и јазичната и културната граница, популарно позната како „Растиграбен“. Преминуваме преку Сенс над мостот Содабах. Спуштањето до Сенс, а потоа и искачувањето до Шварценбург е историски многу интересен дел од трасата: патека издлабена од карпата со прекрасно поплочување - овој премин Сенс беше топографски баран за градежниците на патиштата од тоа време. По искачувањето близу сме до Шварценбург, центарот на импресивната Шварценбургерланд, која е една од најубавите пред-алпски предели во Швајцарија и во голема мера го задржа својот рурален карактер.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 20,17 км
Разлика во надморска височина: 264 м
Највисока точка: 803 м
Најниска точка: 539 м
Вкупно искачување: 545 м
Вкупно потекло: 382 м