Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Флуели - Станс
15,79 км / ↓ 659 м / ↑ 403 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Планинските кантони во алпска Централна Швајцарија се релативно мали, па затоа не е изненадувачки што на денешната сцена малку пред Санкт Јакоб повторно го напуштаме кантонот Обвалден и доаѓаме во кантонот Нидвалден. Овде, во Католичка Централна Швајцарија, исто така, се забележува дека пешачиме по историска аџилак, бидејќи минуваме безброј светилишта покрај патот, крстосници, капели и цркви. Од друга страна, ги напуштаме поголемите градови Сарнен, Кернс и Алпнах на дното на долината лево на патеката за аџилак над ветувачките височини. Кога заминуваме од Флуели, најпрво се спуштаме стрмно кон длабоко исечената Мелчаа, за која се достапни пат или скали. Ние го нацртавме патот преку улицата на мапата, скалите започнуваат на јужниот излез од Флуели. По преминувањето на Мелчаа, се искачуваме назад од другата страна на долината до Санкт Никлаузен, од каде имаме прекрасен поглед кон Обвалден. По Свети Никлаузен го поминуваме Бетаниенхајм (Доминиканска манастир). Заобиколување на модерната капела е скоро задолжително. На Јајце, погледот се отвора кон Нидвалден и Сарнен. На Санкт Антони за прв пат стигнуваме до дното на долината. Потоа, повторно го оставаме ова зад Санкт Јакоб и кратко потоа го гледаме ударниот Роренчапели подолу на главниот пат. Во подножјето на Стансерхорн повторно добиваме висина, уживаме во погледот на Станс, Стансерхорн, Пилатус, Риги и Швицербеж, а потоа конечно се спуштаме кон кантонскиот главен град Станс, каде што споменикот Винкелрид на селскиот плоштад нè потсетува на битката кај Семпах - уште еден дел од историјата на Швајцарија.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,79 км
Разлика во надморска височина: 345 м
Највисока точка: 802 м
Најниска точка: 457 м
Вкупно искачување: 403 м
Вкупно потекло: 659 м