Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Селињи - Аламан
26,69 км / ↓ 364 м / ↑ 335 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Слично како и претходниот ден, оваа етапа за Аламан е исто така поход на задоволство: покрај езерото Geneенева со Савојски Алпи и езерски панорами, измешани со лозја и мали села за одгледување на вино. Единствената дамка што може да се критикува е дека денес ќе ја следиме железничката линија некое време - време за да филозофираме за различните брзини на патување. Бројни замоци на нашата рута докажуваат дека оваа област веќе знаела за просперитет.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 26,69 км
Разлика во надморска височина: 67 м
Највисока точка: 439 м
Најниска точка: 372 м
Вкупно искачување: 335 м
Вкупно потекло: 364 м