Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

(Нацрт за рутата ГПС. Детали видете подолу)

 

 

Полска

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата преку ПОЛСКА е во фаза на развој. Нацрт на рутата за ГПС е подготвен! Отворете ја оваа врска тука.

 

Kонтакт

 

Информации за моменталниот статус на маршрутата и GPS, фотографии, извештаи за патувања / блогови од аџии на Ерусалимски пат, видете на страната на Полските аџии на Фејсбук Wytyczamy slak do Jerozolimy

 

Ако имате какви било прашања во врска со патот до Ерусалим или ако сакате да помогнете во тимот од Полска, контактирајте го Славомир Моледа (репрезентативец ЈЕРУСАЛИМ ПАК Полска).

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим Полска
mail: slawek@jerusalemway.org

Веб страна: www.jerusalemway.org/pl