Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Мелк - Шпиц
19,84 км / ↓ 303 м / ↑ 261 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Аџилак поминува со печат Аџилак поминува со печат

Продолжуваме по пат во опатија Мелк, која денес претежно н leads води во близина на подунавската област до Шпиц во срцето на „Светското наследство на Вахау“. Меѓутоа, веднаш по Мелк, патот кон десно н leads води нагоре по еден рид со прекрасен поглед на Шенбуел, каде што има и ноќевање во хостелот „Хаус Патризија“ (www.wazi.at). Во секој случај, треба да го разгледаме манастирот Шенбуел, црквата Бетлеем. Се препорачува претходно да не контактирате за да не стоите пред заклучени порти! www.kloster-schoenbuehel.at Тесна патека води од манастирот до Дунав, сега патеката останува во близина на ре. Конечно стигнуваме до брегот на Дунав, пазарниот град Шпиц, на крајот од етапата со траектот со ролери преку Дунав. Забележете ги работните времиња, видете на Интернет на пример «spitz-wachau.at/rollfaehre_spitz-arnsdorf». Во Шпиц наоѓаме бројни туристички капацитети, замок и познато лозје со различни опции за ноќевање со појадок.

 

И тука, веднаш до фериботот за такси, го гледаме следниот гулаб на мирот на долгиот пат до Ерусалим! Многу посебно место во срцето на Вахау и веднаш до Дунав! И има еден Аџилак печат! Печатот е во туристичката информативна канцеларија (канцеларијата е точно на крајот од ГПС -трасата, околу 150 метри по гулабот на мирот). Забелешка: Побарајте во печатот „печат за ЈЕРУСАЛИМ“, инаку може да добиете некој друг печат.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,84 км
Разлика во надморска височина: 122 м
Највисока точка: 323 м
Најниска точка: 201 м
Вкупно искачување: 261 м
Вкупно потекло: 303 м