Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Марцол - АВСТРИЈА - Салцбург - Еугендорф
28,70 км / ↓ 513 м / ↑ 528 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

По вчерашната кратка екскурзија низ Германија, денес се вративме во познатата Австрија. Оваа етапа нè води кон север до автопатот близу до границата, во Гоис имаме прекрасен поглед кон ридот каде што стои црквата со колона за аџилак и малку подоцна, Лашенскихоф ве поканува да одморите лежерно, при добро време во градината за гости. Веќе некое време сме во општината Валс-Зизенхајм, тој вклучува бројни локалитети и, со над 13.000 жители, дури се смета за „најголемото село во Австрија“. Продолжуваме како порано во поголемата клучка на автобан во Салцбург, подоцна наидувајќи на јужниот крај на пистата на „Салцбург Аеродром В.А. Моцарт“, што е исто така поврзано со звуците на авионите што полетуваат и слетуваат, како што доживеавме слично на Инсбрук. Сите овие патишта за транспорт се симболи на град кој е популарен кај деловните луѓе, а Салцбург е особено популарен кај туристите. Soonе се сретнеме наскоро во стариот град Салцбург, каде ќе ги сретнеме и катедралата во Салцбург и родното место на Моцарт. Оваа фаза не завршува во Салцбург, што не значи дека не смеете да ја поминете ноќта тука, бидејќи Салцбург има многу, многу да понуди. Патеката продолжува по должината на Салзах кон север, најпрво на левиот брег, подоцна на десниот брег, каде се среќаваме со аџилак црквата Марија Плејн откако преминавме автопат на Плајнберг кај Бергхајм, што е уште еден белег на оваа фаза. За да продолжиме на аџилак, се враќаме на кратко на истата патека, а потоа се свртуваме кон исток кај гостилницата на Плеинлинд. Така, стигнавме до сцената, Јуџендорф, преку Берг и Халванг.

 

Преземете ја рутата GSP на вашиот телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,70 км
Разлика во надморска височина: 173 м
Највисока точка: 583 м
Најниска точка: 410 м
Вкупно искачување: 528 м
Вкупно потекло: 513 м