Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лофер - Марија Кирхентал - Неостварена
18,75 км / ↓ 819 м / ↑ 749 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Иннербахклам (www.gps-tour.info) Иннербахклам (www.gps-tour.info)

Имаме нешто необичен предлог за денешната етапа. Пред да продолжиме кон север по должината на Саалах, ја посетуваме аџилак црквата Марија Кирчентал, која шармантно се наоѓа во затскриена висока долина над Санкт Мартин беј Лофер. Црквата, која е knownубезно позната како катедрала Пинзгау, е изградена помеѓу 1693 и 1701 година според плановите на Јохан Бернхард Фишер фон Ерлах. Ликот на Марија на високиот олтар беше почитуван со векови порано. Фасцинацијата и изолирањето на ова место во импресивен пејзаж е вредно заобиколување од Ерусалим Вег.За искачувањето од Лофер преку Бад Хохмус, идеалниот штиг Тиролер точно низ шумата е идеален. 3,9 км и 1,5 час се наградени од прекрасното место за аџилак. Куќа за размислување и гостилница се прикачени на аџилак црквата. Потоа, пешачиме по истиот пат назад до Лофер, каде што можеби сме ги оставиле и ранците. За остатокот од сцената, ние го следиме Саалах на аџилак со сликовница до сцената, местото Некен, што во моментов е последното место во Австрија. Потоа Саалах тече низ Германија и се влева во Салзах кај Салцбург, кој потоа ја формира границата помеѓу Германија и Австрија сè додека не се излее во гостилницата кај Хаиминг.

На дестинацијата Непатен, аџиите во Ерусалим може да имаат сместување за аџии во гостинската соба на ректоратот. И веднаш до соседството се наоѓа Кирченвирт, хотелот во земјата се препорачува! www.kirchenwirt-unken.at

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон

 

 


Примери за сместување во аџилак

 

- Куќата Хелга во Некен

- Куќа за гости на Флечер, во Некен
- Пензија Вајлдшит во Некен
- B&B Binderschuster во Unken


Слики

Марија Кирчентал (www.lofer.com © Шлехтер) Марија Кирчентал (www.lofer.com © Шлехтер)

Податоци и факти

Растојание: 18,75 км
Разлика во надморска височина: 350 м
Највисока точка: 887 м
Најниска точка: 537 м
Вкупно искачување: 749 м
Вкупно потекло: 819 м