Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Блуденц - Далаас
17,29 км / ↓ 433 м / ↑ 713 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Оваа етапа нè доближува 17 километри и 200 вертикални метри до преминот Арлберг. Следната фаза е скоро со иста должина, но потоа има натамошни 1000 метри искачување. Значи, ако размислите да ги комбинирате двете фази, навистина мора да бидете во многу добра форма. За време на денешната етапа, ние повеќе не се движиме по работ на долината на долината, туку претежно пешачиме покрај потокот «Алтенц» на понекогаш доста долги, правилни делови по угорницата. Значи, имаме доволно време да го разгледаме ова или она, или да разговараме со локалното население или други туристи.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 17,29 км
Разлика во надморска височина: 328 м
Највисока точка: 889 м
Најниска точка: 561 м
Вкупно искачување: 713 м
Вкупно потекло: 433 м