Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Брз водич GPS апликација „MAPY.CZ“

Инсталација:

 

1) Инсталирајте ја MAPY APP на паметниот телефон:

-АНДРОИД: play.google.com/store/apps/details

-ИФОН: апликации.apple.com/at/app/mapy-cz/id411411020

 

2) Отворете ја АПЛИКАТА и кликнете на РЕГИСТРАЦИЈА (ПРИЈАВЕТЕ се). Потоа можете да изберете еден од јазиците на менито: англиски, германски, чешки или словачки (јазикот подоцна може да се промени). 

Сега внесете ја вашата адреса за е-пошта, лозинка и потребните податоци. Погледнете ја фотографијата подолу.

 

3) Откако ќе се регистрирате, автоматски ќе добиете е-пошта. Во е-поштата, кликнете на големото ЦРВЕНО КОПЧЕ означено како „Потврдит“ (потврди). Копчето изгледа вака:


Потврдит

 

4) Регистрацијата е завршена. Отворете ја апликацијата на вашиот мобилен телефон и најавете се со вашата е-пошта и лозинка.

 

5) Кликнете на копчето за мени (долу лево) и изберете Offline Maps за да ги зачувате саканите земји (а). Ова значи дека подоцна можете да навигирате без Интернет. Белешка: Ако сте поврзани на Интернет, можете исто така да изберете сателитска мапа во менито.

 

4) Ако сега отворите сцена со GPS на нашата веб-страница (СИНО КОПЧЕ на крајот од секоја фаза), маршрутата сега се прикажува во MAPY и ако сакате, можете да ја зачувате сцената во апликацијата. Фазите се зачувуваат во менито "Места и рутите".

 

5) Можете да ја следите маршрутата со кликнување на иконата GPS. 

 

Ако имате какви било прашања, не двоумете се да контактирате со нас. Многу радост и благослови за вашиот аџилак во Ерусалим!

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим за мир

www.jerusalemway.org