Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

 

Косово

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Косово е на околу 230 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Општи информации за обележување: Многу области и делови во над 15 земји долж ЈЕРУСАЛЕМВЕГ / ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН се обележани во последниве години. На завршувањето се работи.

 

Подолу е сцена со примерок од GPS од КОСОВО.


Од дневникот за патувања: На Косово, за прв пат се среќаваме со Мајка Тереза, барем по нејзините стапки, и го откриваме прекрасното аџилак на Маријан, Летница. Го преминавме КОСОВО пеш и стигнавме до МАКЕДОНИЈА на 06 година !!