Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Пример за етапи на Ерусалимскиот пат од Јордан до Ерусалим (Света земја)

Овие фази можат да бидат добра основа за вашиот аџилак по Ерусалим низ Светата земја. Тие беа создадени за „брз“ аџија. Без гаранција / резервирани грешки и грешки!

 

Целосната GPS рута од Јордан до Ерусалим, како и сите POI и совети за сместување може да се најдат директно во апликацијата. Погледнете веб-продавница

 

1. Ар-Рамта - Ал Хусун околу 25 км


2. Ал Хусун - Џераш околу 33 км

3. Џераш - Површина на реката Зарка околу 18 км (минимум половина ден за разгледување на Џераш)

4. Река Зарка - Ал Амир Хамза / градот Аман се ограничува на околу 35 км. Важна забелешка за преминување на реката Зарка: ако реката носи премногу вода, на пример по дожд или зима, не можете да поминете низ водата! Мора да го користите мостот кој беше пред неколку километри! Погледнете го POI во апликацијата Mapy за детали.

5. Областа Ал Амир Хамза - Центарот на Аман околу 15 км

6. Посета од Аман на околу 10 км

7. Аман - Мадаба околу 35 км

 

8. Посета на Мадаба - планината Небо и посета на околу 15 км

 

9. Планината Небо – посета на Мртвото Море и Мртвото Море околу 23 км

 

10. Мртво Море - Место за крштевање и посета - Граничен премин - Ерихон приближно 28 км

 

11. Посета на Ерихон - ниво на морето / место за спиење во бедуинскиот камп околу 22 км (се препорачува регистрација во кампот - контакт и позиција во пустина видете POI во апликацијата Mapy)

 

12. Бедуински логор - јудејска пустина - Бетанија / Ал-Еизарија - Контролен пункт Ерусалим - Маслиновата Гора / Хотел Маслиновата Гора околу 23 км

 

13. Маслиновата Гора - Стар град / Центар на Ерусалим околу 5 км

 

Важно: Апсолутно не препорачуваме помалку од 14 дена! Од 16 до 21 ден (3 недели) се идеални. Резервирајте ден за разгледување на Џераш. Два дена за Аман. Ден за Мадаба. Еден ден за Ерихон и најмалку 3 дена за Ерусалим! Дополнително време за возење од Ерусалим до Витлеем, а потоа и за враќање од Витлеем до Ерусалим.

 

Деталите за знаменитостите наведени погоре, како и совети за сместување и контакти се достапни како POI во Апликација Мапи зачувани. Тие постојано се ажурираат и прошируваат преку повратни информации од аџиите.

 

© www.jerusalemway.org