Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Џордан

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Јордан е околу 220 км. GPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Белешка: Како што е опишано во менито Турција, влегувањето во Сирија во моментов не е можно. За жал, Сирија мора да биде изоставена!

 

Затоа препорачуваме да летате од Антакија до Аман, а потоа да одите со автобус на север до Аман Ар Рамта да вози. Градот Ар-Рамта е почетна точка на ЕРУСАЛИМСКИОТ ПАТ во Јордан. Така комплетната рута може да се продолжи од Јордан, ова е испробано и тестирано и веќе е направено од разни аџии.

 

In Ар Рамта има добра инфраструктура, намирници и приватно сместување за аџиите од Ерусалимски пат! Потребна е регистрација за да се преноќи! Побарајте детали за контакт од нас преку е-пошта или Facebook Messenger. Овој кварт за аџии е исто така внесен како POI во апликацијата GPS.

 

Кратки информации за трасата

 

Патеката низ Хашемитското Кралство води што е можно подалеку од сообраќај, по патеки за пешачење или задни патишта од северот на земјата во Ар-Рамта кон Аман. Веднаш на почетокот стигнувате до историски терен - светски познатиот град Декаполис eraераш / античката Гераса!

 

Маршрутата потоа продолжува до главниот град Аман - треба да планирате најмалку 2 дена овде - веќе ги вклучивме најважните знаменитости во ГПС рутата! Потоа, Мадаба и планината Небо / планината Мојсеј, која нуди огромна глетка на долината Јордан и пределот - истовремено медитативна и живописна. Сега трасата води до најдлабоката точка на земјата - Јорданскиот Рифт - Мртвото Море - Местото за крштевање во Витанија - Мостот Аленби / Мостот Крал Хусеин - граница Израел / Палестина.