Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

Израел / Палестина

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Трасата низ Израел и Палестина се наоѓа на околу 60 кмGPS е достапен на веб-продавницата, има дополнителни детали за GPS и начинот на користење на апликацијата.

 

Општи информации за обележување: Многу области и делови во над 15 земји по ПАТОТ ЈЕРУСАЛИМ се обележани во последниве години. На завршувањето се работи.

 

Патеката е историски најдобра можна и патеката е фантастична, води преку мостот Кинг Хусеин - Ерихон - Вади Келт - пустина Јудеја - Ал-Еизарија / Бетаниен - Маслинова планина - Ерусалим. Меѓу другото, низ областа каде што Исус некогаш одеше од долината Јордан до Ерусалим! Па дури и денес - во 21 век - аџијата пристигнува од историски значајната страна, пеш на Маслиновата Гора! Неверојатно чувство со уникатен поглед: Ерусалим е пред твоите нозе!


 

Извадок од дневникот за патувања: Стигнуваме до местото на крштевање на Исус во Јордан, го преминуваме Јордан и потоа се наоѓаме во Израел или окупираниот Западен брег. По Ерихон, искачувањето започнува од длабокото под морето Долината Јордан до планините на Јудеја.

 

Оттаму патеката нè води низ величествената камена пустина и откако ќе го поминеме последниот контролен пункт всушност стигнуваме до Витлеем пеш на Бадник и конечно пристигне во Ерусалим на 26 декември 2010 година - шест месеци по почетокот на аџилакот.