Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Брз водич GPS апликација „MAPY.CZ“

Инсталација:

 

1) Инсталирајте ја апликацијата MAPY на паметниот телефон:

 

- ANDROID: Отвори врска

- Ајфон: Отвори врска

 

Забелешка за корисници кои нарачале GPS: Доколку сте нарачале GPS пристап во веб-продавницата, ќе ги добиете вашите податоци за пристап (корисник и лозинка) од нас преку WhatsApp. Со вашиот личен пристап добивате целосен пристап до GPS рутата и сите POI на нарачаните земји сите ажурирања за една година од датумот на купување.

 

Отворете ја апликацијата на вашиот мобилен телефон и најавете се со вашата адреса за е-пошта и лозинка. Земјите се зачувани во менито „Мои карти“. Отворете земја и изберете GPS-датотека. Маршрутата сега е прикажана на мапата. Покрај тоа, ќе најдете и POI и информации за сместување, кои постојано ги прошируваме и ажурираме. Сега можете да продолжите во точка 9).


2) Отворете ја апликацијата и кликнете на РЕГИСТРАЦИЈА (НАЈАВИ). Потоа можете да изберете еден од јазиците на менито: англиски, германски, чешки или словачки (јазикот може повторно да се промени подоцна).

 

3) Сега внесете адреса за е-пошта, поставете лозинка и потоа пополнете ги потребните дополнителни податоци. Погледнете ја фотографијата подолу.

 

4) Откако ќе се регистрирате, автоматски ќе добиете е-пошта. Во е-поштата, кликнете на големото ЦРВЕНО КОПЧЕ кое вели „Потврдит“ (Потврди). Копчето изгледа вака:


Потврдит

 

5) Регистрацијата сега е завршена.

 

6) Отворете ја апликацијата на вашиот телефон и најавете се со вашата адреса за е-пошта и лозинка.

 

7) Кликнете на копчето за мени (долу лево) и изберете Offline Maps за да ги зачувате саканите земји (а). Ова значи дека подоцна можете да навигирате без Интернет. Белешка: Ако сте поврзани на Интернет, можете исто така да изберете сателитска мапа во менито.

 

8) За да отворите и зачувате фаза на GPS, кликнете на веб-страницата на крајот од секоја фаза СИНО копче (ПРЕЗЕМЕТЕ ГПС ПАТ НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН). Маршрутата сега е прикажана во MAPY и можете да ја зачувате оваа фаза во апликацијата. Фазите се зачувуваат во апликацијата во менито „Места и рути“. Совет: може да креирате и подпапки за различни земји во апликацијата.

 

9) Со кликнување на иконата GPS можете да ја следите рутата.

 

Забелешка: за етапите од Шпанија до Будимпешта, додадовме некои информации за секоја етапа на веб-страницата. Текст со краток опис на рутата, информации за рутата и неколку препораки за сместување / хостели / марки за аџии... Затоа ве молиме прочитајте го текстот за секој сцена.

 

Останатите етапи од Будимпешта до Ерусалим може да се најдат во нашата webshop.

 

Ако имате какви било прашања, не двоумете се да контактирате со нас. Многу радост и благослови за вашиот аџилак во Ерусалим!

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Тим за мир

www.jerusalemway.org

Пример за регистрација