Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент Антоан - Моасак
29,33 км / ↓ 553 м / ↑ 558 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешната сцена не запознава со ремек-дело на човечката креативност, имено дел од водниот пат од Атлантскиот Океан во близина на Бискејскиот Залив (на француски, Голфе де Гаскоњ) до Медитеранот. Овој воден пат на француска почва тече на источниот раб на Пиринеите, има кулминација во „Канал ду Миди“ на околу 40 километри југоисточно од Тулуз и ја користи реката Гарон во северниот дел. Нашиот пат кон Ерусалим го преминува овој воден пат во оваа фаза. Откако се пресели во нов оддел кратко време по напуштањето на Сент Антоан, нема да биде изненадување што името на овој оддел носи имиња на две важни француски реки, имено «Трн-ет-Гарон». Потоа стигнуваме до Гарона преку рид близу Авилјар. Набргу потоа го преминуваме Гарон. од другата страна е Еспалеј. Но, сè уште не сме ги виделе сите води на Гарон, бидејќи подалеку на север ќе ги сретнеме двата канали „Канал де Голфех“ и „Канал Латерал À ла Гарон“, кои се дел од медитеранско-атлантскиот воден пат, користени за испорака и производство на електрична енергија . Помеѓу овие два канали ќе пешачиме во следната четвртина од еден час кон Моисак. Од Малаузе потоа ќе продолжиме по северното крило на широката долина кон Моисак. Самиот Моисак се наоѓа на реката „Ле Тарн“, чие вливот со Гарона повеќе личи на езерска област.Моисак е познат по својата опатија Сен Пјер, која е една од најубавите романескна зграда во Франција. Сепак, само камбанаријата е од 2 век. Вреди да се види и манастирот на бенедиктинскиот манастир до него. Во стариот град сè уште можеме да најдеме добро сочувани полу-дрвени куќи од таа ера.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 29,33 км
Разлика во надморска височина: 129 м
Највисока точка: 185 м
Најниска точка: 56 м
Вкупно искачување: 558 м
Вкупно потекло: 553 м