Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лектора - Сент Антоан
23,83 км / ↓ 544 м / ↑ 436 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес ја пешачиме последната фаза во Departemenet Gers, оддел во кој поминавме неколку дена. На почетокот на маршрутата одиме малку подалеку од сообраќајот, но тоа повторно ќе се промени за време на етапата. Во Касет-Аруј, мала црква ве поканува да ја посетите. Мираду има и две знаменитости: црквата Сент Оренс има единствен кораб со неколку капели, а исто така вреди да се види и старата хала на пазарот. Во Фламаренс има полу-срушена црква и веднаш до неа е импозантно замок, кое, сепак, веќе е гризано од забот на времето. Плакета означува дека се собираат донации за реновирање.Сценскиот град Сент Антоан е многу мал град, последниот град во одделот Герс. Иако местото е мало, тој сепак има глетка со својот киче: таванската слика е сè уште добро зачувана, а порталот го рефлектира влијанието од периодот кога Шпанија беше окупирана од Арапите / Маврите.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,83 км
Разлика во надморска височина: 138 м
Највисока точка: 214 м
Најниска точка: 76 м
Вкупно искачување: 436 м
Вкупно потекло: 544 м