Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Деказевил - конки
19,00 км / ↓ 550 м / ↑ 644 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес планинараме во одделот Авејрон. Нашата сценска дестинација Конкес не е во долината Лот, туку во долината на јужната притока на Лот «Ле Дурду». Бидејќи не пешачиме покрај Лот, туку преку ридовите, доаѓаме во Конкес по прилично директна рута. Од Деказевил патеката се качува нежно до врвот, пострмните делови не чекаат само кон крајот на етапата. Во Ноилхак наидуваме на капела на Сент Рох, светец кој ужива значителна репутација во оваа област и чие име често се среќава. Подоцна, на височините на долината на потокот Ле Дурду, наидуваме на капелата Сант-Фој, која, како и црквата на Конкес, е посветена на маченикот Фој. Потоа следува спуштање до потокот «Ле Дурду», кој го преминуваме на мост од 15 век. Конечно, следи последното искачување кон Конк, каде наидуваме на друга капела во Сен Рох пред селото. Сценскиот град Конкес е познат и како „бисер на патот од Санриаго до Ле Пуј-Ен-Велеј, и ние сигурно ќе ја споделиме оваа проценка. Добро сочуваниот бенедиктински манастир е изграден тука во 9 век и сега се користи како аџилак. Сте. Фој е особено познат по тимпанот на западниот портал, ремек-дело на романска скулптура.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,00 км
Разлика во надморска височина: 428 м
Највисока точка: 635 м
Најниска точка: 207 м
Вкупно искачување: 644 м
Вкупно потекло: 550 м