Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ја покажете маршрутата Волкенрода - Пасау
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)


Volkenroda - Passau: WEG DER KLÖSTER

(VIA PORTA ist Partner vom JERUSALEM WAY)


 GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Целата рута Волкенрода - Валдсасен - Пасау beträgt etwa 600 km. Das Kloster Waldsassen ist genau auf halber Strecke, von dort bis Passau sind es knapp 300 km. Die Stadt Waldsassen und das Kloster Waldsassen sind Partner vom Jerusalemweg.

 

Под сите 30 фази вклучувајќи ГПС од Ерусалим Вег ВОЛКЕНРОДА до ПАСАУ: