Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Келн - Пасау: ПАТ НА КРАЛОВИТЕ

 

 

Трасата Келн - Пасау е околу 1020 кмНа Целиот GPS пат веќе е достапен овде! Следуваат текстови, слики, упатства. Веб -страницата е сеуште во изградба. (Од август 2021 година)


Места по трасата

 

 

Келн - Бон - Кобелц - Мајнц - Хајлброн - Штутгарт - Еслинген на Некар - Нордлинген - Донавурт - Инголштад - Регенсбург - Пасау