Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Неодредена - Граница ДЕ - Лош Рајченхал - АТ граница - Хинтеррајт
23,04 км / ↓ 598 м / ↑ 578 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денес нè чека посебна сцена на Ерусалимскиот пат, ја напуштаме Австрија и достигнуваме друга земја на долгиот пат до Ерусалим: Сојузна Република Германија!

 

Така, денес ја напуштаме Австрија, бидејќи преминуваме еден агол од Баварија што излегува длабоко во алпската република од север, т.н. Мал германски агол. И, како апсолутен специјалитет на повеќе од 7.000 км долга рута, ќе поминеме дури и ДВА гранични премини на еден аџилак! Слична ситуација имаме само многу подоцна, имено во триаголникот Унгарија, Хрватска и Србија, и овде имаме два гранични премини за еден ден. Но, дотогаш треба да поминат уште многу километри.

 

Десно на југ ги гледаме Берхтесгадонските Алпи, преку кои се протега границата со Австрија. Можеме да му се заблагодариме на Саалах што со текот на годините тие пресекоа патека низ алпскиот масив за нас по која може да се оди дури и без алпинистичка обука и опрема. Фактот дека ова „Мало германско катче“ има обемна историја во однос на воената стратегија и обичаите е скоро очигледен, но тоа би го надминало опсегот на оваа документација. По должината на Саалах го преминуваме алпскиот ланец и потоа доаѓаме до резервоар во порамен терен, кој се храни од Салах. Потоа, доаѓаме до Бад Рајхенхал, чиј просперитет се темели на трговијата со сол (бело злато). Кога кралот Макс Втори го поминал својот летен одмор во Бад Рајченхал во 1848 година, се воспоставиле репутација и слава како елегантна бања во благородниот свет. Старите дела на солта или величествениот Курхаус се потсетник на историската историја на градот. Бројните големи и мали цркви го вклучуваат министерот Свети Зенон како најголема базилика во јужна Баварија, црквата Свети Никола со фрески од Мориц фон Швинд и кармелитската црква Свети Егиди како најстара црква во градот. Локацијата на сцената Хинтерејт е повторно во Австрија, ние сме повторно во сојузната покраина Салцбург, на една живописна и историски интересна фаза и завршува.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Места по трасата

Unken - Saalachbrücke - Unterjettenberg - Fronau - Saalachsee - Saalach - Bad Reichenhall - Bayerisch Gmain - Grossgmain - ReHa центар - езерце ReHa - Hinterreit


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,04 км
Разлика во надморска височина: 99 м
Највисока точка: 566 м
Најниска точка: 467 м
Вкупно искачување: 578 м
Вкупно потекло: 598 м