Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кликнете на картата за да ги прикажете сите правци во ГЕРМАНИЈА
(Вметнувањето на картичката трае неколку секунди)


Белешка: Маршрутата во „Германско катче“ како и рутите Келн und Волкенрода веќе се онлајн! Трасата Фулда наскоро ќе биде ставена на Интернет.


Германија

GPS е достапен за сите земји од Шпанија до Ерусалим!

За детали, видете во менито РУТ

 

Германија има сцена на главната рута ЈЕРУСАЛИМ (ова води преку таканаречената „Клајн Дојче Ек“ - оваа фаза е на крајот од оваа страница) и три рути за фидер.

 

Трите фидери се главни траси во Германија, кои, слично на речен систем, се влеваат во главната траса во Линц на Дунав (Австрија).

 

Патеките од Келн и Фулда се здружуваат во Донавурт, таму патеките водат преку Фриденсбрике и се водат заедно во околината на Дунав преку Регенсбург до Пасау. Во Пасау се додава патеката од Волкенрода / Валдсасен, сега сите три патеки продолжуваат обединети сè додека не се приклучат на главната рута што доаѓа од Шпанија во Австрија.

Ерусалимски правци Германија / фидер рути

 

Во Германија, сега се поставени сите геодатоци (GPS) за трите главни правци!

 

Опис на маршрутата

 

ПАТ НА КРАЛИТЕ води од Келн преку Мајнц, Вормс и Шпајер преку Крајхгау до Некар, каде што преку Штутгарт и Еслинген води до Кајзерберг со Хоенштауфен. Оттаму околу Осталб, преку европскиот слив во Рис и преку Нордлинген до Донавирт. Оттаму, оваа патека се среќава со патот на апостолите!

 

ВЕГ ДЕР АПОСТЕЛ води од Фулда преку Вирцбург и Нирдлинген до Донавирт, од каде што двете правци водат заедно до Пасау.

 

ПАТ НА МАНАСТЕРИТЕ води од манастирот Волкенрода преку зелениот појас до манастирот Валдасасен. Оттаму кон Пасау, каде што оваа патека се спојува со другите две патеки (Патот на Царевите и Патот на Апостолите).

 

Трите патеки се засноваат на долги тестирања на испробани пешачки патеки и аџилак, како што е Рајнштајг, На МартинусвегДека Преку Ромеа или Преку Порта.

 

Изборот на патеките и, во некои случаи, отстапувањата од овие партнерски патишта беа ревидирани според историските врски со историски документираните поаѓања и повиците кон Ерусалим и според особеностите на патувањата за аџилак во Ерусалим.

 

Во моментов се проверуваат податоците за Jerusalemweg Fulda и потоа се одредуваат паралелни патеки за аџилак за велосипедистите. Понатамошните патеки за пристап треба да се следат подоцна. Работата, која с yet уште не е завршена, се изведува преку активно учество на неколку аџии. Статус: август 2021 година

 

Kонтакт


Информации за тековниот статус на GPS и рутата, прашања за аџилак и дали некој би сакал да биде дел од Тимот Германија:

 

ЈЕРУСАЛИМ ПАТ Екипа Германија

mail: germany@jerusalemway.org

Веб страна: www.jerusalemweg.de

 

Општи информации за обележувањето на Ерусалимвег: Во меѓувреме, многу делови на целиот Ерусалим Вег / Ерусалимскиот пат се обележани во повеќе од 15 земји.

 

Подолу се 1 фаза вклучувајќи GPS од главната рута во Ерусалим Вег (доаѓа од Шпанија):