Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат во 2021 година

На пат заедно по Ерусалимскиот пат, најдолгиот аџилак во светот и истовремено меѓународен мировен и културен пат!

Можни се промени поради короната. Но, гледаме напред и веруваме! Дали сепак треба да откажеме патување, според наше мислење, ова е многу подобро отколку да не планираме ништо. Имајќи го ова на ум, ве очекуваме!

- Ерусалим Патот на Дунав / Пасау до Линц
  Од фр. 21 до сонце. 23 мај 2021 година (3 дена)


- Ерусалим пат Швајцарија и Ворарлберг

  Од петок, 18 јуни до сабота, 26 јуни 2021 година (9 дена)


- Ерусалим пат Австрија до Грција
 
Сабота 28-ми до четврток, 09-ти септември 2021 година (13 дена)

Патувањата се одвиваат во согласност со важечките прописи на Корона!


Учество само со НЕГАТИВЕН тест за Корона!
PCR тестот важи до 72 часа пред поаѓање / ANTIGEN тестот важи до 48 часа пред поаѓање. Учесниците, исто така, мора да понесат тестови за себе, за да може да се спроведат тестови за време на патувањето („принцип на четири очи“).

 

Кога патувате во странство, важат соодветните национални прописи за влез. Во многу земји, влезот е дозволен само со вакцинација или со негативен резултат на ПЦР тест (антиген тестот генерално не е прифатен). Статус: август 2021 година

 

Затоа, пред да започнете со патувањето, секој мора да дознае за тековните прописи за патување на земјите од одговорното министерство во нивната матична земја. На пример, еве ја врската од Министерството за надворешни работи на Австрија: Сојузно Министерство за европски и меѓународни работи

 

Ако планираниот аџилак не е возможен поради владините ограничувања за корона, тој ќе биде одложен за подоцнежен датум. Ако не е можно да се одложи, патувањето за жал ќе треба да се откаже.


 

  Контакт информации

  ЕРУСАЛИМ НАЧИН
  Меѓународен тим за мир
  info@jerusalemway.org 

  4341 Арбинг / Австрија
  Тел. +43/699/18 03 1970 година
  www.jerusalemway.org