Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат во 2021 година

На пат заедно по Ерусалимскиот пат, најдолгиот аџилак во светот и истовремено меѓународен мировен и културен пат!

Можни се промени поради короната. Но, гледаме напред и веруваме! Дали сепак треба да откажеме патување, според наше мислење, ова е многу подобро отколку да не планираме ништо. Имајќи го ова на ум, ве очекуваме!

- Ерусалим Патот на Дунав / Пасау до Линц
  Од фр. 21 до сонце. 23 мај 2021 година (3 дена)


- Ерусалим пат Швајцарија и Ворарлберг

  Од петок, 18 јуни до сабота, 26 јуни 2021 година (9 дена)


- Ерусалим пат Австрија до Грција
 
Сабота 28-ми до четврток, 09-ти септември 2021 година (13 дена)

Патувањата се одвиваат во согласност со важечките прописи на Корона!


Учество само со НЕГАТИВЕН тест за корона! Тестот за ПЦР важи до 72 часа пред почетокот на патувањето / АНТИГЕН тестот важи до 48 часа пред почетокот на патувањето (ова важи само за патувања во Австрија). Учесниците, исто така, мора да донесат само-тестови од аптеката, така што тестовите исто така можат да се вршат за време на патувањето („принцип на четири очи“).

 

Кога патувате надвор од Австрија, важат соодветните прописи за влез, видете на веб-страницата на  Сојузно Министерство за европски и меѓународни работи. Во повеќето земји, влезот е - ако е можно - дозволен само со негативен тест за PCR (тест за антиген обично не е прифатен). Од 25 април 2021 година

 

Доколку не е можно планиран аџилак поради ограничувања на власта на короната, тој ќе биде одложен за подоцнежен датум. Ако не е можно да се одложи, патувањето за жал ќе мора да се откаже.


 

  Контакт информации

  ЕРУСАЛИМ НАЧИН
  Меѓународен тим за мир
  info@jerusalemway.org 

  4341 Арбинг / Австрија
  Тел. +43/699/18 03 1970 година
  www.jerusalemway.org