Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат

Детали за аџилак со здружение

 

Пеш, со минибус или воз, ќе продолжиме да патуваме заедно по меѓународната патека за мир и култура во 2021 година: Преглед на планираните аџилаци

 

Аџилакот е веројатно најеколошкиот пат за патување и претставува одржлив надомест, особено во време на криза, било да е тоа поради Корона или други лични околности.

 

Максималниот број на учесници е 15 лица. Поради ограничениот број на учесници, генерално ве замолуваме да се регистрирате што е можно побрзо! Регистрација по е-пошта на info@jerusalemway.org или на телефон +4369918031970 XNUMX XNUMX XNUMX

 

Фитнес и опрема: Лесни скокови за сигурни аџии со просечна кондиција. Времето на пешачење распоредено во текот на денот е околу 4 до 6 часа / околу 15 до 20 км. Патеката не води низ лесен до умерено тежок терен, какво било искачување има максимум од 300 до 500 метри висина во едно парче и се планираат доволни паузи. Ние пешачење со лесен дневен пакет на пешачење, шумски и теренски патеки, чакалски патишта и делумно асфалт. Минибус го пренесува нашиот главен багаж.

 

Унијата ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир не презема никаква одговорност, организаторот и придружба на аџилак исто така не се одговорни за каква било штета или несреќи. Учеството е ваша лична одговорност. На крај, би сакале да посочиме дека сите аџии мора да бидат во соодветна физичка и ментална состојба.

 

Дневната паушална такса за патувања во рамките на Австрија е 25 € (за патувања во странство, износот се утврдува и објавува). Дневната такса вклучува целосна организација и придружба на аџилак; дневен превоз на главниот багаж со минибус до и од сместувалиштата; Совет за возач; како и возење во минибус доколку некому му треба пауза или не сака да пешачи малку од лични причини.

 

Кога патуваме, организираме регионално ефтино сместување колку што е можно. Било да е тоа гостинска куќа, празник на фарма, манастир, едукативен центар, гостилница, хотел, куќа за гости, хостел, ...

 

Трошоците за сместување и оброци, како и за патувања со јавен превоз се на товар на лице место. Кога патувате заедно во минибус, трошоците за километар се делат меѓу учесниците. 

 

Соба: двокреветна или единечна соба со вклучен појадок! Вечера во сместување или во близина. Во принцип, не е потребна вреќа за спиење! Доколку некогаш ни треба вреќа за спиење за време на патување, ова ќе го наведеме во описот на патувањето.

 

Предмет на промени и грешки!

 

www.jerusalemway.org


Позадина на Ерусалимскиот пат: Ерусалимскиот пат води од Европа кон исток, кон изгрејсонце - симболично кон животот. Рутната мрежа на Ерусалимскиот пат е слична на речниот систем, таа поврзува разни начини и правци на патот кон исток и се шири постојано од основањето (2010 г.) - во моментов 18 земји и 2 континенти се поврзани! За детали, видете ја рутата на менито

 

Со растојание од над 8000 км, Ерусалимскиот пат е најдолгата аџилак и меѓународна патека за мир и култура во светот! 


ПРИЈАВЕТЕ се за ВЕСНИКОТ (Клик)


 

  Контакт информации

  ЕРУСАЛИМ НАЧИН
  Меѓународен тим за мир
  info@jerusalemway.org 

  4341 Арбинг / Австрија
  Тел. +43/699/18 03 1970 година
   www.jerusalemway.org