Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ТУРЦИЈА / Мала Азија

Ерусалимската патека преку ТУРЦИЈА е живописна, културно и историски прекрасно и уникатно! На меѓународната рута за мир и култура од ДАРДАНЕЛ (граница на Европа / Азија) околу 1.700 км преку Турција до АНТАКЈА / ХАТАЈ.

 

Во исто време, сега сме во најголемата од 15-те земји на Ерусалимскиот пат! На овој уникатен аџилак ги откривме културните знаменитости на Мала Азија, местата каде што апостолите Павле и Варнава го основаа раното христијанство и маршрутата на III. Крстоносна војна под Царот Стауфер Фридрих Први „Барбароса“ и доживејте предел на неспоредлива фасцинација чии луѓе ги среќаваме со отворено срдечност.

 

Информации и резервации: Турција / Мала Азија (Дел V / VII)
Датум: 21.09. до 04.10.2020 година

Некои од главните моменти се: ДАРДАНЕЛИ, ТРОЈ, АЛЕКСАНДРИЈА ТРОАС, АСОС, ПЕРГАМОН, ЕФЕС, ИСПАРТА, ЗЕМЈАТА НА РОЗИТЕ, ПЛАНИНИ НА БИК, КОНИЈА, ЛИСТРА, НАЈСТАРИОТ СЕЛО НА ЧОВЕКОСТ, КРУД, ВИЛД РОМАНТИК НА ГРИ GА MАМИА ОД ТУРЦИЈА И НАЈСТАРИОТ МОGEИ ЗА ВОЗДУВА STЕ КАМЕН АРХ во светот!

 

Впечатоци:

- Фотографии и впечатоци ЕСЕНА 2019 година

Аџилак за дневник со фотографии ЕСЕНА 2016 година

- Фото дневник аџилак ПРОЛЕТ 2016 година

 

Маршрута / GPS мапа: Рута Мала Азија / Турција („Мапи на Google“)

 

Крајот станува почеток повторно: ЈЕРУСАЛЕМ ДОААМЕ! Соодветната транзиција кон патувањето низ Светата земја и целта на Ерусалимскиот пат (Дел VII / VII).