Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ЈОРДАН / ИСРАЕЛ / ПАЛЕСТИН

Ова е последната од вкупно седумте етапи на најдолгата патека за мир и култура во светот!

 

Ерусалимскиот пат ги поврзува 15 земји и континентите на Европа и Азија со Светата земја на оддалеченост од околу 7.500 километри: „Од крајот на стариот свет во Финистер преку срцето на Европа до почетокот до Ерусалим“. Трасата води од Европа, низ разни земји на исток, кон изгрејсонце - симболично живот - чекор по чекор сме на патот до најважната аџилак на христијанството и јудаизмот, свето место за муслиманите: Ерусалим - пресек на религиите !

 

ЕРУСАЛИМ СТИГНУВАМЕ! Вистински вовед во патувањето низ Светата земја и до целта на Ерусалимскиот пат! 

 

Theе ги искусите прекрасните предели на Светата земја во избалансирана и истовремено фасцинантна комбинација пеш и со автобус. Далеку од вообичаените туристички патувања и патеки, одиме на аџилак по уникатната рута на Ерусалимскиот пат преку Јордан, Палестина и Израел кон Ерусалим, одмараме во сенката на маслиновите дрвја, лутаме низ расипани пејзажи, шетаме низ еврејски и арапски села и дишеме со разновидност на култури.

 

Информации и резервации: Јордан / Израел / Палестина (ДЕЛ VII / VII)

СРЕДБА: 22.04 до 04.05.2020-ти мај XNUMX година

Некои од главните моменти се: Незаборавни сценски и културни нагласи како Јераш, Аман, карпестиот град Петра, мозаикот Мадаба, планината Небо / Св. Мосе, мртвото море, Ерихон, пешачење низ целиот Вади Келт, вклучително и манастирот Свети Georgeорѓи и впечатоците што ги одзема здивот во сувото речно корито конечно пристигнуваме - како големо финале - пеш на Маслиновата Гора! Каков момент, Ерусалим, светиот град пред нашите нозе! По толку многу земји на Ерусалимскиот пат, сега ја имаме предвид нашата цел. Но, и Витлеем, Назарет и светите места на Галилејското Море, како и Хаифа, Тел Авив, ... се на програмата.

 

ТУКА ОДИТЕ ДИРЕКТНО ВО ГАЛЕРИЈАТА ЗА СЛИКИ

 

Во оваа комбинација, ова патување по Ерусалим пат претставува единствен аџилак во Светата земја, неспоредлив и во вистинска смисла единствено планинарско и културно патување! 

 

Впечатоци / Фотографии / Видеа:

- Фотографии група турнеја СПРОЛЕР (2019)

Фотографии турнеја група Есен (2018)

Фотографии турнеја група Есен (2017) и тука видео

Фотографии од подготовка за патување _ инспекција на маршрута (2017)