Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ПАТУВАЕ ПАТУВАЕ: Водени аџилак по целиот пат на Ерусалим!

Аџилаци пеш и со автобус од Шпанија до Ерусалим

 

Сега има водени аџилаци за целиот Ерусалимски пат од Шпанија до Израел / Палестина. Трасата води од „крајот на светот над срцето на Европа до почетокот до Ерусалим“ на исток, кон изгрејсонцето и поврзува 15 земји и континентите на Европа и Азија со Светата земја.

 

Во исто време, со должина од околу 7.500 километри, оваа патека е најдолгата патека за мир и култура во светот.Една од клучните пораки е: „Она што ги дели народите и религиите, можеме да ги поврземе за inубените луѓе. „Практичен проект што се залага за толеранција и прифаќање и гради мостови помеѓу културите и религиите.

 

За водени аџилаци, 15-те земји во седум индивидуални оддели за патувања, кои можат да се резервираат независно едни од други, и се водени од аџии на Ерусалимскиот пат, во соработка со локални водичи за туризам.

 

Фаза I:    Шпанија до Франција

Фаза II:   Франција до Швајцарија

III фаза:  Швајцарија и Австрија

Фаза IV:  Балкан

Фаза V:   Турција / Мала Азија

Фаза VI:  Сирија

Фаза VII: Јордан / Израел / Палестина / Света земја

 

Во избалансирана комбинација на пешачење (10-15 км / максимум 20 км на ден) и со автобус, постои за прв пат единствена можност лично да се доживеат сите главни страни на целата рута од Шпанија до Светата земја. Времетраењето на патувањето е од 10 до 13 дена. Патеката ги води учесниците кон исток, кон изгрејсонце - симболично кон животот - и тие се чекор по чекор на патот до најважната аџилак на христијанството и јудаизмот, како и едно од најсветите места за муслиманите: Ерусалим - пресекот на религиите!

 

Во соработка со туристички агенции, аџилаците се вршат успешно во различни земји на Ерусалимскиот пат од 2015 година и последователно можевме да учествуваме САБТУРИ освој одличен и професионален партнер за патувања! Следниве ПАТУВАА се 2020 напишано:

 

ЈОРДАН - ИСРАЕЛ - ПАЛЕСТИН

22 април - 04 мај 2020 година | 13 дена патување со лет 

 

УНГАРИЈА ХРВАТСКА СРБИЈА КОСОВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГРЦИЈА

26-ти - 5-ти / 6-ти мај Јуни 2020 година | 11/12 дена автобус / лет

 

ТУРЦИЈА - Мала Азија

21 септември - 04 октомври 2020 година | 14 дена лет

 

** Впечатоци / фотографии / детали и резервација во менито на соодветното патување ** 


Преглед на сите планирани патувања на Ерусалимвег


Кликнете тука за да одите директно на веб-страницата на туристичката агенција «
Планирани патувања 2020 година»


- Еве го почетокот на патувањата по Ерусалимскиот пат: Шпанија до Франција (патување I / VII)