Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Донирајте - помогнете ни

На Меѓународен мировен тим на JERUSALEM WAY како непрофитна асоцијација, си постави за цел да го воспостави Ерусалимскиот пат како меѓународен мировен проект. Рутата поврзува повеќе од 15 земји од Шпанија до Ерусалим, поврзувајќи ги континентите Европа и Азија со Светата земја. Ова го создаде најдолгиот мир и свет на аџилак во светот!

 

Мрежата на патеки на патот Ерусалим е слична на речен систем, поврзувајќи различни патеки и правци на патот кон исток. Ерусалимскиот пат постојано се шири од неговото основање (2010) - моментално 18 земји и 2 континенти се поврзани! (Статус: 2023 година)


Ве молиме, помогнете ни со вашата донација и создадете свое лично парче мозаик за Ерусалимскиот пат, уникатен мировен проект!

 

Со вашата донација овозможувате одржливо воспоставување на Ерусалимскиот пат!

Ве молиме помогнете на нашиот проект - многу ви благодарам!

 

За да донирате, само кликнете на жолтото копче погоре. Може да направите донација и преку банкарски трансфер. Нашите банкарски податоци се:

ИМЕ: Меѓународен мировен тим на JERUSALEM WAY
БАНКА: Здружение Рајфајзен Салцбург

ИБАН: AT28 3500 0000 0002 8811
БИЦ: RVSAAT2S

 

ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ!
JERUSALEM WAY Меѓународен тим за мир eV