Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Билтен 2021 година

 
 

Белешка: Може да се избере друг јазик горе лево!


Покажете билтен со слики (PDF): кликнете тука


ПОКАНА ЗА ДАЛИГРАМ ЗАЕДНО: Аџили на Ерусалимски пат

Заедно на најдолгиот аџилак во светот, и меѓународната рута за мир и култура!

Можни се промени поради короната. Но, гледаме напред и веруваме! Дали сепак треба да откажеме нешто, според нас е многу подобро отколку да не планираме ништо. Имајќи го ова на ум, ве очекуваме!

Ние правиме аџилак во Ерусалим и во исто време даваме придонес за туризмот и угостителската индустрија. Аџилакот не само што е трендовски, туку е и одржлив надомест! Ги испланиравме следните аџилаци пешки и со минибус. Ве молиме, регистрирајте се што е можно поскоро, не повеќе од 10-15 учесници!


Долина Дунав - Пасса до Линц

Од фр. 21 до сонце. 23 мај 2021 година / Педесетница (3 дена)

 ШВАЈЦАРИЈА И ВОРАЛБЕРГ
  Пет. 18-ми до 26-ти јуни 2021 година (9 дена)

 АВСТРИЈА ДО ГРЦИЈА
  Од 28-ми до четврток, 09-ти септември 2021 година (13 дена)


ЕРУСАЛИМ НАЧИНИ ВО ГЕРМАНИЈА

Во Германија, сега се поставени сите геодатоци (GPS) за трите главни правци! Патеките од Келн и Фулда се здружуваат во Донавурт, таму патеките водат преку Фриденсбрике и се водат заедно во околината на Дунав преку Регенсбург до Пасау. Во Пасау се додава патеката од Волкенрода / Валдсасен, сега сите три патеки продолжуваат обединети сè додека не се приклучат на главната рута што доаѓа од Шпанија во Австрија.


За детали и GPS видете www.jerusalemweg.de


ПОЗИРАЕ НА МИРНА ПРАШИНА
ОТВОРАЕ НА ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН ГЕРМАНИЈА

Поради Корона, неколку фиксни отвори на Ерусалим во Германија и Австрија мораа да бидат откажани и одложени во 2020 година.

Еве ја топлата покана за ОТВОРУВАЕ НА НАЧИНОТ и за заедничката БИЛГРИМАА во Град Донавурт (Германија)!


Отворање, богослужба и аџилак заедно
пронаоѓач Петок, 17 септември 2021 година од 08.00 часот наутро наместо. Свечената инсталација на гулабот на мирот со церемонија на Донауспиц на Сабота, 18 септември 2021 година | 17.30:XNUMX часотШирока програма веќе од Четврток навечер до недела напладне планирани се редовни маси за аџии, предавања за аџилак патишта и сл.

Детали и програма, како и регистрација
по пошта до туристички-инфо@donauwoerth.de


Преглед 2022: Отворање на Ерусалим Вег со заеднички аџилак и инсталирање на гулабот на мирот во МАНАСТИР / ГРАД ВАЛДАССЕН е одложено. Новиот датум е 25 јуни 2022 година за време на Европската недела! Детали однапред на Опатија Валдсасен како и во следниот билтен.


ПАТ И ГПС

По неколку години интензивен развој на трасата, комплетниот ЈЕРУСАЛИМ НАЧИН (освен Сирија) за околу 2020 километри е завршен во 8.000 година.


Благодарение на одличните повратни информации од разни аџии - кои беа дури и по Ерусалимскиот пат и покрај Корона - можевме, меѓу другото, во Турција и во Џордан дотерување на трасата.


Погледнете разни извештаи и фотографии од аџии на
Facebook како и блогови на нашата веб-страница. Ти благодарам многу!


Само заедно можеме да воспоставиме најдолг пат за аџилак и мир во светот. Информации за рутата и GPS 


ЕРУСАЛИМ НАЧИН ВО ПОЛСКА И СЛОВАКИЈА

Благодарение на големата посветеност на нашите пријатели аџии во Полска, Словачка и Унгарија, сега има континуирана рута од Балтичко Море (Гдањск и Леба) до Ерусалим!

Оваа рута се приклучува на главната рута што доаѓа од Шпанија во Будимпешта. Покрај тоа, беше основано здружение ЈЕРУСАЛЕМ ПАТ во Словачка и маршрутата низ целата земја е веќе обележана!

ВИ БЛАГОДАРАМ многу на сите наши пријатели во Полска, на Словачка и внатре Унгарија!


ВИА РОМЕА ГЕРМАНИКА

ВИА РОМЕА ГЕРМАНИКА составена од тројца партнери VIA ROMEA Германија, VIA ROMEA Италија и JERUSALEM WAY Австрија беше сертифицирана како културна рута на Советот на Европа во 2020 година !! Честитки до сите за нивната голема посветеност!


 ТРИБАЛНА ТАБЕЛА ПИЛГРИМИ

Датумот ќе биде одреден само (ако сте заинтересирани да учествувате, ве молиме пишете ни однапред за да го олесните планирањето). Планирани се тркалезни маси во Виена и Ансфелден


КЛУБ ИНФО НОВИ ЧЛЕНКИ

На здружение на непрофитни цели ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ Мировниот тим прифаќа членови кои поддржуваат, ние би биле многу среќни ако сте дел од нашиот тим или сакате да помогнете. Годишна членарина е 25 евра, - ова вклучува, меѓу другото, подарок за добредојде, сертификат, покана за Божиќна забава, заеднички скокање, ...  БЕШЕМЕ НАПРЕД ВАС - ВИ БЛАГОДАРАМ! Информациите се тука

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир
Здружение за мир, слобода и толеранција

4341 Арбинг, Хамелберг Сид 24
ЗВР: 228599886

 

www.jerusalemway.org
info@jerusalemway.org

Информации за клубот
Здружението JERUSALEM WAY International Peace Team со задоволство прифаќа промотивно
Членови! Ако сакате да бидете дел од нашиот тим или да помогнете, контактирајте се
само да ве однесе под info@jerusalemway.org (Карин Форстер)

 

Отпишете се за билтен / отпишете се за вести
Ако не сакате да добивате повеќе информации во иднина или ако по грешка ја примите оваа е-пошта
само кликнете ОДЈАВУВАЊЕ