Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Стани член

 

На JERUSALEM WAY Меѓународен тим за мир eV е непрофитна асоцијација и си постави за цел да го воспостави Ерусалимскиот пат како најдолг мировен пат во светот. Рутата се движи од Шпанија до Ерусалим и ги поврзува континентите Европа и Азија со Светата земја. Ова резултираше со најдолгата патека за мир и аџилак во светот со должина од околу 8.500 километри!

 

За таа цел постои можност како член-придружник финансиски да го поддржи горенаведеното здружение. На годишна членарина е 25 €. Секој член за поддршка добива по еден како подарок за добредојде Знаменца од ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ како и еден Сертификат. Ако сакате, можете да добиете и еден Пропусница за аџии бесплатно а регистрираните корисници на GPS ги добиваат сите на неодредено време Ажурирања за GPS и POI.

 

Исто така, имате право да учествувате на годишни состаноци како што се летни фестивали, божиќни забави и заеднички планинарења по Ерусалимскиот пат, во комбинација со размени и запознавање луѓе од различни земји

 

Преземете го формуларот за апликација како PDF (ве молиме отпечатете и вратете се потпишани преку е-пошта или пошта)

 

Само со помош на секој од нас можеме активно и успешно да се залагаме за интересите на мирот, слободата и толеранцијата; ова се исто така трите основни вредности во преамбулата на статутите на нашето здружение. Со вашето членство давате важен придонес кон меѓународното воспоставување на Ерусалимскиот пат!

 

Можете да го користите формуларот подолу за да побарате дополнителни информации / статути.

 

Стани член

Контакт