Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Архива на вести


Германскиот полицаец оди во Ерусалим за мир!

Ханс Гражер, пензиониран полициски командант и ѓакон од Баварија замина за Витсун 2013 за да направи аџилак во Ерусалим! Тој сега е првиот што го обележа патот на мирот со налепницата ЈЕРУСАЛИМ ПАТ.

Ние тројцата и мировниот тим основан од Јоханес Ашауер во јануари 2013 година, ќе го примат Јохан на филмското предавање во колективната црква во Гетвајг и ќе го придружуваат до Виена.

Во Виена за прв пат ќе се издаде аџилак во Ерусалим, вклучително и печат за аџилак, при што се планира кардинал Шонборн лично овој свечен чин во катедралата Свети Стефан ќе преземе! Голем, дури епохален чекор и понатамошен мост помеѓу Црквата и меѓународниот - мировен проект ЈЕРУСАЛЕМ ПАТ, кој ги обединува религиите и народите!

Конечно, се закажува состанок во градот ООН, каде што се надеваме дека секој аџија во Ерусалим ќе за ringвони таму во иднина и истовремено ќе добие официјален документ што го нагласува мирниот карактер на Ерусалимскиот пат

Јохан Гражер стигна до ЈЕРУСАЛИМ пеш на 30.11.2013 година: Врска до неговата веб-страница


Ерусалим е подготвува сè пошироки кругови и се развива во меѓународен мировен проект!

Аџиите во Ерусалим го презентираа мировниот проект ЈЕРУСАЛИМ ПАРИ пред Президиумот на Европскиот парламент и австрискиот амбасадор во Брисел (31.03.2013 март 20.02.2013 година). Примопредавање на книгата на Барбара Штокл во ОРФ Ландестудио Клагенфурт (21.12.2012 февруари 23.12.2012 година). Иницирање на мировниот проект „ЈЕРУСАЛИМ ПАТ“, кој ги обединува религијата и народите, на XNUMX декември XNUMX година во Финистера, „крајот на светот“ во Шпанија (XNUMX декември XNUMX година).


КОЛОМБИЈА: СВЕТСКИ КОНГРЕС за милост и мир

Богота: Околу 2.000 учесници од целиот свет дојдоа на конгресот. Во текот на ова, можевме да ги прошириме основните пораки на меѓународниот мировен проект ЈЕРУСАЛЕМ ПАТ до сите учесници и се сретнавме со огромен ентузијазам! Беа воспоставени контакти, се појави основна мрежа, можеби ќе се појави и ерусалимска патека преку Колумбија, од запад кон исток, кон сонцето. За мир во Колумбија - во Ерусалим - во светот. Впечатоци за аџилакот:


Уникатна премиера - ФИЛМ во Виена СТЕФАНСОДОМ!
Во петокот на 5 октомври 2012 година, филмското предавање беше прикажано на три големи екрани како дел од а Настан од корист претставено за „Министерството за внатрешни работи на клубот“ - „Волкшилфе“ - „Домфарре Санкт Стефан“.
Околу 2.000 посетители се во целосно окупираната катедрала дојди - тоа беше незаборавна и единствена вечер! Ние би сакале да ви се заблагодариме што дојдовте многубројно, како и на Јаро Реисингер од Hikingdays и многу други помагачи за нивното учество во организацијата! Благодарение на ВИЕ, ни беше дозволено да „напишеме историја“ во катедралата Свети Стефан!


Презентација на книга и прес-конференција со г. Кардинал Шонборн и г. Професорот Гиртлер
Во четвртокот, на 27 октомври 2011 година во 11.00 часот, се одржа презентацијата на книгата „На Ерусалимскиот пат - од срцето на Европа до Ерусалим“ и 4-минутен филмски клип од нашиот аџилак во клубот Пресехаус 5, Стефанплац, Виена.