Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат

 

На Ерусалимвег преку Швајцарија плус Форарлберг

 

--- ФОТОАЛБУМ НА ПАТУВАЊЕТО - БЕШЕ ФАНТАСТИЧНО ---

 

Заедно на најдолгиот аџилак во светот и истовремено меѓународен мировен и културен пат!

 

Ние правиме аџилак кон Ерусалим преку Швајцарија и Ворарлберг и на тој начин даваме придонес за туризмот и угостителската индустрија. Аџилакот е трендовски и исто така е одржлив надомест! Пеш сме и со минибус од Граница Франција / Geneенева низ цела Швајцарија до Арлберг!

 

Датум: од 18. До 26 година (2021 дена)

 

Оваа посебна траса нè води по најубавите аџилак, покрај дивите и романтични речни долини, покрај живописните езера, преку алпските премини и низ планинските долини. Ние го доживуваме разновидниот и убав пејзаж во срцето на Европа!

 

Време на патување: 9 дена

Пат: Мапа и GPS

Почеток на патувањето: Ранквеил / 08.00 часот заедничко поаѓање со минибус до Женева (18.06.2021)

Крај на патувањето: Stuben am Arlberg / Форарлберг во вечерните часови (26.06.2021)


Белешка: Не заборавајте да го испланирате вашето лично пристигнување / враќање!
Возење со нашиот минибус е можно до и од местото на поаѓање на барање.

 

Неколку главни моменти: Возење до границата Франција / Швајцарија - „Имиграција“ на границата - Geneенева - Катедрала - Хотел Бо-Риваџ каде починала царицата Сиси по атентатот - Крстонос по лозјата високо над езерото Geneенева - низ пошумена област покрај река - Сент-Прекс, историско, шармантно мало гратче - манастир во Орсоненс - Фрајбург - пешачење низ Бернески Оберленд - Таферс посета на старата фарма „Музеј Сенслер“ и познатата Јакобскапела - Свети Антониј - Шварценбург - разурнат манастир Ригигисберг - Ригисберг - Ватенвил - Амсолдинген - пешачење Површина Тунерси - Битошухлен / водопад - Интерлакен со прекрасен поглед кон брилијантните планини Ајгер, Монх и Јунгфрау (над 4000м надморска височина) - пешачење покрај Бриензерси - возење над Бринигзее - живописен поглед на Лунергереси - пешачење Флуели Ранфт - Клаузе на миротворецот Николаус фон Флуе (Ден на езерата и планините и пеш кон Националниот светци на Швајцарија!) - езерото Луцерн: веројатно најубавото место во Швајцарија! - Патување со брод преку ова езеро до Брунен - ​​Хагенег / највисоката точка на патот низ Швајцарија на 1.414 метри - Алптал - Марија Ајнсиделн / најголемото аџилак во Швајцарија! - Посета на манастирот - Пфафикон - прошетка по познатиот дрвен мост за пешаци преку езерото Цирих до Раперсвил - Пешачење низ Апензелерленд покрај прекрасни куќи и ридови - Св. Петерзел - Апенцел - пеш преку границата со Австрија - Ранквејл - Блуденц - Клостертал - Св. Кристоф - Арлберг (највисока точка на целиот Ерусалим Вег!) - Свети Антон!

 

Белешка: Ве молиме, земете ја торбата за спиење / вреќата за спиење со вас на ова патување! Како посебна карактеристика, испланиравме ноќ на „спиење во слама“. Ова специјално сместување на манастир на фарма е многу популарно кај аџиите во Швајцарија (Детали / фотографии). Ако сакате, наместо да спиете во слама, можно е и да спиете близу до просторијата во манастирот. Ве молиме, информирајте не за ова пред патувањето.

 

Одиме на околу 20 км распоредени во текот на денот, регистрација и информации info@jerusalemway.org или +43/699/18031970

 

Детали и информации за патувањата: Погледнете тука

 

Ве молиме регистрирајте се што е можно поскоро, најмногу 15 учесници!